20.1.06

Loenguid ka debiilikele


Praegu peaksin ma olema poolel teel hispaanlaste korraldatud peole, aga kuna mu kõht valutab, otsustasin olla mitte-seltskondlik ning kodus istuda. Sellele eelnes tavapärase norra-eesti õhtusöögi vahelejätmine, täna oleks olnud sööjaid 8 ringis. Igatahes toodi mulle kana tikka-masala just ukse taha. Mina seda muidugi süüa ei saa ja nokin linnukese kombel kastmest vabu paljaid riisiteri.

Peole mineku asemel mõtlen välja ideid.

Tutvusin oma tunniplaaniga ning koolipäevadega suudavad sammu pidada vabad päevad. Näiteks on mul 1.-17. aprillini vaheaeg. Tegelikult on mul 27. veebruarist kuni 5. märtsini ka vaheaeg. Pluss veel mõned vabad reeded ning niisama pühad. Seega kuidagi palju vaba aega (sest no tegelikult on mul praegu ka ju vaheaeg). Lisaks veel seminaripäevad Brüsselis, Prantsusmaa külastamine prantsuse keele õpetajatega, et harjutada õpitut.

Kõik vaheajad kokku annavad 47 ECTSi või isegi rohkem. Koduses arvestuses veidi üle 30 AP. Nii võiks arvata, et läheb karmiks andmiseks. Eks räägin, kui asi on käes.

Aga täna igatahes loen korralikult kursuste tutvustused läbi. Ainete nimetused on igatahes paljutõotavad, nt verbal, non-verbal and business communication. Muudes ainetes domineerib case study, report and oral presentation :) Lisaks on terve hulk arvutiga seotud aineid. Muuhulgas õpime kodulehekülgi koostama, üles panema ja haldama.

Vahepeal tekkis oht, et saan siin targemaks. Aga selle välistas ka üks idikate loeng: kuidas kasutada digifotokat ja tehtud pildid arvutisse saada. Ja sellele kulutatakse - 1 practical lesson (1.5 h) regarding the use of the equipment (digital camera, scanner)

Ma ei teagi, kas sellest ajast piisab.

Lisaks sean suure kahtluse alla ka Business English loengud, sest neid annab belglane ja arvestades hispaanlaste keeleoskust ei saa sealt väga kõrget taset oodata. Tõe huvides olgu ära märgitud, et üks hispaanlane räägib inglise keelt üsna hästi. Aga loodan, et ei ole nii hull kui Tammelo, ma sureks igavusse.

Suurte vaheaegade käigus võin ka Eestisse sattuda. See on üks idee muide.

Aga sellel nädalavahetusel saan oma uue arvutiga sõbraks. Ta on Belgias üsna õnnelik, saabus eile Eestist ja ütles, et seal oli väljakannatamatult külm. Keerasin radikad põhja, et tal soojem hakkaks. Ühtlasi hakkan talle nime otsima.

Lisaks sellele tuleks leida pesumaja või vähemasti pesukauss ning veekeedukann, sest pliidi peal veesoojendamine on ikka liiga porno tegevus. Teine võimalus on hakata tee asemel kohvi tarbima, sest kohvimasin mul on.

Säilib ka lootus, et mu nädal aega katki olnud lampi tullakse parandama homme hommikul kell 9. See tähendab liiga vara, aga valida oli 7.30 ja 9 vahel, usun, et valisin siiski parema variandi. See töömees on seff kuju. Vuntsiga ja sõbralik. Mulle tundub, et vuntsidega mehed on kas perverdid või vägagi sõbralikud. Suur üldistus?

Ja lõpetuseks. Kopenhaageni lennujaam on kinni. Mikk maandus kusagil suvalises Taani lennujaamas ning sealt minema ei saa, sest saartevaheline sild on ka kinni. Asja positiivne külg on see, et nad maandusid Legolandi lähedal. Minu arvates oleks olnud palju vürtsikam kui nad oleks maandunud legolennuväljal.

2 kommentaari:

Kaie ütles ...

Ma ütlesin, et oma arvuti saab kalliks. Ja minu meelest oli World Jump Day 13. juulil, aga ma võin muidugi ka valetada. Et sa siis üksi valel päeval ei hüppaks;)

Triin ütles ...

Nad kahvlis ütlesid jah 13. juuli, aga kodukal on 20.