23.10.07

Eesti köök

Sheratonis oli Eesti toidu nädal. Sinna ma ei jõudnud. Aga enne seda korraldasime paarile välismaalasele Eesti õhtusöögi.

Mis on Eesti toit? Hapukapsas ja hakklihakaste? Või mis?

Täpselt sellised küsimused kummitasid meidki... Kõigele lisaks oli üks kriteerium veel: toorained peavad olema kättesaadavad. Kaaskondlased tulid appi ja nii saabus meile Eestist kruup. Ülejäänu panime kokku kodustest vahenditest:

Eelroog:
-värskelt küpsetatud rukkileiva kakukesed (ahjusoojad);
- lisandiks munavõi;
- soovijatele kiluleivad;
- soolase kõrvale Kalevi komme ja šokolaadi;
- kõhu ergutamiseks Saaremaa puhast.

Põhiroog:
- kartulikruubipuder sealihatükkidega;
- lisandiks hapukoor;
- hautatud sealiha omas mahlas;
- tomati-kurgi-hapukoore salat;
- seened.

Magustoit:
- õunapommid vaniljejäätisega;
- kohv Vana Tallinnaga.

Putru võeti juurde. Usu või ära usu.

Pilt tööprotsessist: pudrunuia asemel toimib ka harilik valge veini pudel.


4 kommentaari:

Mariliis ütles ...

Väga nutikas :D see pudrunuia värk

waasa ütles ...

Päris hea!
Kuna uuesti Eesti toitu tehakse?

Triin ütles ...

No me võime ju su külla tulles minna vene poodi rüüstama. Sealsetest toorainetest saab kokku küll.

waasa ütles ...

:)