20.3.06

Waterloo!

Hillar Palametsa ajalootunni kuulamise asemel seadsime laupäeval sammud rongijaama, et sõita Waterloosse. Ning saada aimu sellest, et Waterloo oli tõsine lahing, mitte mingi ninnu-nännu ABBA laul.

Lühidalt:
Waterloo lahing toimus 1815. aasta 18. juunil Waterloos (geniaalne!). Selles lahingus peatati Napoleon I võidukäik Euroopas. Peapeatajaks oli Wellington. Sellega seoses on Wellington Britist Belgia rahvuskangelane.

Waterloo on tilluke linn Brüsselist lõunasse. Laupäeva hommikul kell 10 tundub linn üsna väljasurnud, ainult paar autot, kes annavad signaali. Arvame, et ehk nad annavad märku, et siin jala ei kõnnita. Kehakeel aitab meid kesklinna. Seal on turismiinfo punkt, mille tädi on selgelt õnnelik inimesi nähes. Punkti vastas on Wellingtoni muuseum, kus on eriti sefid audioguide'd.

Pärast seda sõidame lahinguväljale, kus on suur mägi mitmesaja trepiastme ja lõviga. Samuti muuseum, film ja vahakujud. Vaatame kõik ära. Pikalt. Päeva ja kogu selle aasta kõrgpunktiks saab Taiwani turistidega pildi tegemine (külalisteraamatu järgi arvame, et olid Taiwani turistid). Needsamad sädistavad ja paljude kaameratega, keda võib näha iga Euroopa turismiatraktsiooni juures. Nüüd on nad pildil. Nende soovil, havi käsul. Nunnu.

Pärast lehvitasime autojuhtidele ning püüdsime nende reaktsiooni kaameraga filmida. Natuke õnnestus ka.

Mängisime halba FBI agenti ja halba FBI agenti. Lõin pea vastu maad ära. Suht valus, aga ma oletan, et mu pea on kivist, jõle pauk käis.

Rumalaid pilte ja ohtralt videomaterjali. Osad pildid leiavad oma tee siia hiljem.

Nüüd õpin oma õhtuseks hollandi keele eksamiks. Esimest korda õpin.

Aga seniks, see on suht armas :D

3 kommentaari:

Kaie ütles ...

See oli tõesti armas!

Anonüümne ütles ...

Käisin ka mõned päevad tagasi Waterloo lõvi kaemas. Seal sirvisin ka külalisteraamatut, et vaadata, kust maailma otsast inimesed seal käinud on. Vend yäheldas, et kedagi Eestist polegi, kuid lastes kiiresti kätel käia ja silmadel vilada, leidsin just sinu nime sealt. Nii nummu.

Triin ütles ...

Tõesti nummu. Ma ütleks, et lausa nummi. Aga jah... Kindel, et mina? Minu nime taga oli: Long live Aslan! No ma ei saa, see Aslan on raudselt Waterloo lõvi pealt maha kopitud.

Kusjuures seal poes, turistipoes, nägin kõige sefimat suurt mängulõvi, mida minu noored silmad on kohanud.