19.5.06

Varuvõti

Kontorile oli vaja teha varuvõti. Selleks peab pöörduma nullkorrusel vastavasse asutusse, kus tehakse võtmeid. Aga enne, et sinuga üldse rääkima hakataks, tuleb internetis ära täita vastavasisuline vorm, a la võtme tellimise vorm vms. Sellist asja aga ei leia sadade teiste vormide seast. Pärast vabavormilise avalduse kirjutamist saab jutule, et kuulda, et turvalisuse põhjustel võetakse jutule ainult originaalallkirjaga pabereid. Originaalallkiri aga on teises riigis töökohustusi täitmas. Ehk siis pean ootama veel 2 nädalat, et üldse saada võimalust jutuks "Tahaks teha kontorivõtme koopiat".

Loomulikult hoiatati juba selle kadalipu läbinute poolt, et uue võtme tellimine võib võtta aega 3 kuud (!!!), sest võti tellitakse Saksamaalt. Aga selleks tuleb kindlasti uue inimese juurde minna, seega uus teema. Samas, mida rohkem etappe, seda rohkem töökohti. Vähendab tööpuudust, suurendab bürokraatiat.

Lühikokkuvõte: mõned nädalad või kauem ei ole mul võtit ja selle positiivne külg on see, et ma ei tööta liiga kaua (sest inimene, kellel on võti, läheb lihtsalt varem minema, kui mina läheks). Kurvastamiseks pole põhjust.

Kommentaare ei ole: