3.11.06

Jõulud

Ahjaa, ma unustasin mainida suures meeltesegaduses, et tähistasin neljapäeval jõule. See on meil mõne sõbraga traditsioon. Tähistame jõule 29. oktoobril. Aga kuna seekord läks nii nagu läks, siis tähistasime 2. novembril. Ahjaa, te ei lugenud valesti. "Jõulud" oli õige sõna.

Nimelt, sel ajal on mul alati jõulutunne. Esimesed külmad ilmad, vahel lumi, poodides pole veel jõulustuffi... Novembri alguses juba on, tuli sel aastal välja. Seega kasutamegi jõulutunnet, et jõule tähistada. Kuupäevad on ju tegelikult nagunii kokkuleppe värk. Palju sööki, toredaid kingitusi ja vahva õhtu sõprade seltsis... Ilma verivorstita küll, kuid kui mõni on taimetoitlane ja mõni on taimetoitlane, kelle uusaastalubadus oli olla lihasööja, siis ongi verivorstita lihtsam.

Sellel on ka üks praktiline väärtus. Kui võtta arvesse jõulude kommertslik külg, siis see on rahakotile ka tervislikum, osta oma osadele kallitele sõpradele kingid ära juba oktoobris :) On detsembris raha rohkem.

1 kommentaar:

Mariliis ütles ...

See on täitsa huvitav idee. Pidada jõule siis, kui jõulutunne on. Kuid näiteks minul jääks siis jõulud päris pidamata, sest mul ei tulegi enam kunagi jõulutunnet. Verivorsti vitsutan aga küll mehemoodi :P